onsdag den 4. december 2013

Wildarms

Duncan Cooper lyder mere som en sportsudøver eller serieskuespiller end en musiker. Han er naturligvis fra Brooklyn, og han er en umådeligt dygtig sampler. Han er redaktør på FADER og skriver sig dermed ind i rækken af musikere, der startede karrieren i musikkens verden gennem journalistikken (et andet nyt eksempel er Lauren Mayberry fra CHVRCHES).

Han skriver sig også ind i en anden tradition: glæden ved EP'er inden for elektronisk musik. Den 17. december slipper han sin nyeste, der har fået titlen Just for Love. Den bliver udgivet på Cascine - ganske gratis.

Fra denne EP har han netop sluppet singlen U Don't Understand. Den starter nærmest slagfærdigt med et bastant beat. Den synes på sin vis stresset af skønhed, men så toner den lidt ned, og vemod sætter ind. Den samplede stemme starter forsigtigt, og skrøbeligheden tematiseres. Men så sker der noget fra ca. 1:48 til 2:36. Refleksionen indfinder sig, og skrøbeligheden udfordres. Læg mærke til den fine violin. Herefter synes pulsen at komme op, som om et opgør forberedes. Sandhedsord skal ytres./Martin

Ingen kommentarer: