torsdag den 15. april 2010

Natten før begravelsen

The Night Before the Funeral er en på en gang dramatisk og stille titel. Den passer derfor fint til svenske The Mary Onettes, der udgiver den dejlige single i anledning af Record Store Day i USA d. 17. april - digitalt d. 5. maj.

Bandet leverer gang på gang kvalitetspop i en 80'er æstetik med gotisk inspiration og med en smule postmoderne distance. En fin strygersektion akkompagnerer resten af bandet, der mere end nogensinde før lyder hen ad The Go-Betweens uden dog at plagiere australierne.

There's nothing I can do to make it all just go away / There's nothing I can say to make it all just go away / So it falls apart / It falls apart / Just like you wanted it to fall apart

Det lyder som en næsten nøgtern betragtning af sanger Philip Ekström. En konstatering. Han smelter elegant sammen med produktionen; man er bevidst om effekterne, der skaber lyden af 80'er weltschmerz, men selvsamme effekter fungerer næsten som et skjold for Ekström, der på den måde skaber en sikker distance, så det hele ikke bliver for meget for ham. Så hans stemme kan få ordene sikkert ud.

MP3: The Mary Onettes - The Night Before the Funeral

/Martin

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg lytter til Explosions hver morgen

Peter sagde ...

Du skal lige ha tjekket op på Mp3 linket, der er noget der ikke helt stemmer.

Börneblogger sagde ...

Det er hermed rettet! Tak for påpegelsen.