mandag den 23. august 2010

Raindeer

Raindeer fra Baltimore er ret meget i tidens ånd. Både hvad angår lyd, navn og promovering. Men det er alligevel for nemt at sige så enkelt. Egentlig er det et soveværelsesprojekt af en vis Charlie Hughes, som for nylig har fået sig et liveband. Det har tilsyneladende været nødvendigt, da der har været ret god opbakning til den ganske gratis, download-only debut EP (det var det med den moderne promovering).

Stavemåden i navnet er måske en ironisering over alle de dyrenavne, man støder på i disse dage. Hvoraf kongerne heraf og fællesnævneren herfor jo også oprindeligt har rødder i Baltimore. Eller også er der tale om en hyldest til emo og dyr på én og samme tid. Det er også muligt, at det bare er et navn.

Det er popmusik med fine melodier. Det har klang af soveværelsesprojekt, men det fortjener et delvist (på en god måde) tomt dansegulv med folk, der lige så delvist er klar over, at de ikke er klar over særlig meget. Selvom det i disse dage åbenbart er forbudt at give props til MGMT, hører jeg til dem, der er positivt overraskede over det nye album, der er langt stærkere end debuten. Og Raindeer lyder af og til i retning af den nye lyd, MGMT har taget til sig.
Hent endelig hele den gratis EP. Det er overraskende varieret.

MP3: Raindeer - Raindeer EP (på Bandcamp)
MP3: Raindeer - Juanita (fra EP'en)

/Martin

Ingen kommentarer: