søndag den 3. juli 2011

John Maus

Dette indlæg har egentlig ligget og ventet lidt på sig. Siden Altered Zones var så venlige at smide det nye album med John Maus op, har det næsten været spillet dagligt.

John Maus er fra Austin, Minnesota og er bl.a. kendt for sit samarbejde med Panda Bear og Ariel Pink. Den 80'er glade komponist er nu tilbage med sit tredje album We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves, der blev udgivet 27. juni i Europa på gode, gamle Upset the Rhythm og dagen efter i USA på Ribbon (ny underafdeling af Domino).

Enkelte steder er jeg stødt på en sammenligning med den engelske post-punk, og alt imens dette i sig selv er misvisende, er der et link gennem fascinationen af det gotiske. John Maus bader da også sine sange i en lo-fi-æstetik, der ligger 80'erne nærmest uden dermed at kunne siges at ride på denne bølge. Det halvgrimme cover til det nye album er et fyr, der sender en enkelt stråle af lys ud i mørket. Det er mørkt, men det er ikke tilnærmelsesvis truende. På samme vis omfavner John Maus mørket på We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves uden at lade lytteren falde ned i et hul. For at bruge en lidt lad metafor er det snarere en trinvis bevægelse.

Hele albummet kan streames via SoundCloud.

John Maus: "Quantum Leap" by alteredzones

/Martin

Ingen kommentarer: