fredag den 24. februar 2012

Sharon van Etten

Med udgivelsen af sit tredje album kunne det endelig ligne lysere tider for Sharon van Etten. I hvert fald lysere hvad angår eksponering af musikken. Med de relativt triste tekster og en albumtitel som Tramp ved man jo aldrig.

Hun udgav i 2009 debutalbummet Because I Was in Love på Language of Stone, medens opfølgeren Epic fra 2010 udkom på Ba Da Bing. Nu har hun igen opgraderet, og Jagjaguwar har fået æren af det nye album.

Tramp er indspillet med Aaron Dessner (kendt fra The National). Indspilningerne fandt sted i en ganske urolig periode i van Ettens liv og tog derfor over et år at færdiggøre. Mere end et års hjemløshed affødte velsagtens titlen, og som Jagjaguwar selv påpeger, var Dessners garage (eller studie om man vil) eneste konstant i hendes liv.

Da van Etten længe har haft base i Brooklyn og et stykke tid har hængt ud med Aaron Dessner, har hun pludselig fået mulighed for nogle fantastiske samarbejdspartnere. Albummet byder derfor på veloplagte gæsteoptrædener af folk som Zach Condon, Walkmen-trommeslager Matt Barrick, Julianna Barwick, Jenn Wasner fra Wye Oak, Dessner selv og Thomas Bartlett fra Doveman. Sidstnævnte har længe været et navn i New York uden ellers at være kommet meget længere ud (jeg fangede dem ved et tilfælde som support for The National på hjemmebanen i 2006, der i øvrigt står tilbage som én af de bedste koncerter, jeg nogensinde har set).

Sharon van Etten er af den tilrøgede og formodentlig whiskeyglade singer/songwriter-tradition, der længe har kendetegnet Brooklyn. Der er bestemt ligheder med Cat Power, der ikke kan benægtes, og det kan kun bifaldes herfra./Martin

Ingen kommentarer: