mandag den 7. oktober 2013

Haerts / HAERTS og flere skråstreger

New York-kvintetten HAERTS har rødder i hhv. Tyskland, England og USA. De gjorde sig bemærket mod slutningen af 2012 med den forrygende debutsingle Wings og har fulgt op med den absolut godkendte EP Hemiplegia i år. En fuldlængde skulle være på vej.

Det bemærkelsesværdige ved singlen Wings er ikke blot, at den er mere velkomponeret end de fleste andre synthpop-singler fra denne sommer, men at den stilmæssigt stikker i forskellige retninger på en så tilsyneladende logisk måde, at den skaber positiv undren hos lytteren. En undren med en immanent accept. Sangerinde Nini Fabis sangstil er i Wings ofte nærmere beslægtet med country, og stilen nærmer sig - godt hjulpet på vej af den stramme produktion - den "monogenre", der er blevet teoretiseret så meget over i år.

Værd at bemærke er det lille skifte efter 1:48, hvor en anden (og vel at mærke ganske pedaldrevet) guitar sætter ind i godt tyve sekunder, hvorefter Nini Fabi står stort set alene på et fundament af kølig/varm-oscillerende synth i mere end et halvt minut. Her kan hendes vokal rigtigt folde sig ud, og man rammes hårdt af den besynderlige saglighed, hvormed hun synger: "I'll grow wings for you."

Man krydser fingre for, at altruismen spiller ind. Det må den gerne snart./Martin

Ingen kommentarer: