onsdag den 4. august 2021

Saint Etienne sampler Natalie Imbruglia

En bekendt ytrer af og til, at han hader nostalgi. Det er et friskt take. Jeg kan lide det. Selvom jeg selvfølgelig heller ikke kan sige mig fri for at blive det til tider. Nostalgisk, altså. Der er dog forskel på at blive noget og at opsøge det, og for denne bekendte er det den voldsomme dyrkelse af nostalgi, der menes.

Ligesom jeg er han svært glad for Saint Etienne. Når man sampler så flot og flittigt, med så stor historisk viden og bevidsthed, som Saint Etienne gør det, kan man sikkert også få skudt i skoene, at man er nostalgiker. Men det er selvfølgelig en negativ læsning af sampling, og er der noget, der ikke passer på Saint Etienne, er det alt, der måtte være negativt. De har haft deres upbeat periode, bestemt, men det er ikke, fordi de ellers tillader sig at være lalleglade. Nej, de formår i al deres suverænitet at pege på detaljer, der gør livet lidt mindre gråt. Selv når det bliver melankolsk.

10. september vender de tilbage med albummet I've Been Trying to Tell You, der er bygget op om samples fra perioden 1997-2001. Første single, Pond House, sampler Natalie Imbruglias Beauty on the Fire, og melankolsk bliver det så absolut. Det fungerer, mildest talt./Martin

Ingen kommentarer: