lørdag den 31. maj 2008

Cut Copy dooown under!


Det er lidt en skændsel, hvor mange prægtige bands, der ikke er blevet en del af dette års Roskilde Festival. Folk som HEALTH (vi har stadig ikke fået armene ned fra sidste uges koncert!), Wolf Parade, Atlas Sound, Jaguar Love, Born Ruffians, Frightened Rabbit, Crystal Castles, Fleet Foxes, The Dodos, Why? og El Guincho ville blot have været nogle få af dem, der ville have været åbenlyse valg. Dog har nyheden om Mogwai, og ikke mindst Fuck Buttons, været med til at højne niveauet, så nu hersker der ingen tvivl om, at festivalpladsen, igen i år, må se sig nødsaget til at have mig rendende rundt.

Et af de navne jeg dog især håber på vil dukke op på 2009's bandliste (Ja, jeg er allerede gået i gang med at planlægge næste års drømmeprogram), er australske Cut Copy. Umiddelbart forbinder man ikke Australien med at være et land, der kan prale af at producere fabelagtige musikgenier - det skulle da lige være vores allesammens darling, Kylie Minogue - men Cut Copy er i dén grad værd at holde øje med.

Deres nye album "In Ghost Colours" har netop set dagens lys her i slutningen af marts i år, og det formår allerede fra første gennemlytning at overbevise én om, at man har med musik i særklasse at gøre. Her findes en glorværdig blanding af elektroniske elementer, der mest af alt lyder som noget, der er taget fra 80’erne og 90’erne. Disse er så tilsat yderst behagelige vokalharmonier og poppede grundtoner. Det er en perfekt blanding. Intet mindre! Og det skal da nok også komme som en kæmpe overraskelse, hvis denne plade ikke bliver placeret på en del årslister, når vi nærmer os slutningen af 2008.

Vil man opleve bandet i Danmark, kan lade sig gøre på Lille Vega i København den 8. august.

Mp3: Cut Copy - Hearts on Fire
Mp3: Cut Copy - So Haunted
(Begge numre er taget fra "In Ghost Colours")

/Camilla

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg synes også, der er mange elementer fra 70'er disco i musikken. De har heldigvis holdt sig fra det mest lortede i 80'erne.

At de spiller samme dag som Flaming Lips i Tivoli er en skandale, intet mindre.