tirsdag den 23. oktober 2012

Nyt fra Sambassadeur

Svenske Sambassadeur udgav i februar 2010 det ganske fremragende album European på det fortrinlige Stockholm-label Labrador. Pladen er noget af det bedste, Skandinavien har produceret de seneste mange år, og selvom det blot er to og et halvt år siden, den udkom, har man længe hungret efter nyt fra kvartetten. Det får vi så endelig til efteråret.

Labrador har aldrig været bange for at gøre noget ud af at udgive singler, og derfor kan det ikke overraske, at Sambassadeurs seneste udspil er en 7" double A-side single begrænset til 500 eksemplarer. Udgivelsesdatoen er 20. november, og der tages allerede nu imod pre-orders. Titlerne er hhv. Memories og Hours Away, og førstnævnte er nu tilgængelig til stream. Dét var mange anglicismer på én gang. Av.

Labrador beskriver Memories som lyden af bandet, der bevæger sig mere i retning af Serge Gainsbourg (de har i øvrigt opkaldt sig efter én af hans sange), hvilket til dels har noget på sig. Det er besynderligt funky og når at bevæge sig i mange retninger, hvilket fint understøttes af Anna Perssons umiddelbart enkle ord i kompleks kompositorisk forklædning:

Memories, I keep away from memories/Martin

Ingen kommentarer: