søndag den 12. juli 2015

Julia Holter med hund og harmoni

En trist tendens for mig de senere år har været markant mindre opmærksomhed til musikvideoer. Selvom det selvfølgelig er en myte, at lyd ikke er visuel, er denne mere direkte form for visuelt akkompagnement til musikken ofte en stærk forbindelse til menneskets følelsesspektrum.

Til gengæld kan jeg også konkludere, at stort set alt i livet bliver bedre med tilføjelsen af en hund.

Hvad bringer det os frem til? Julia Holter er tilbage med en ny, forrygende single, og hendes hund er lykkeligvis hovedpersonen i videoen.

Feel You er taget fra den Have You in My Wilderness, der udkommer 25. september på Domino. Sangen flyder fornemt og måske endnu klarere, end man længe har hørt fra den henrivende Holter. Hendes kunstneriske baggrund og akademiske ophav fornægter sig ikke, men hun har taget den nødvendige afstand til at perfektionere det udtryk, vi allerede har forbundet hende med i en lille håndfuld år.

Og hunden. Denne åbenbaring. Hvorledes hun følger den. I hælene på den fødte fænomenolog. Den skumfødte zenbuddhist, som Klaus Lynggaard har kaldt miraklet på fire ben. De finder hinanden. Forbliver tætte. Sansningen intakt./Martin

Ingen kommentarer: