lørdag den 24. august 2019

Noget andet end poptimisme: Carly Rae Jepsen

Mange vil nok på forhånd afvise Carly Rae Jepsen på baggrund af Call Me Maybe. Det forstår jeg godt. Men canadieren har lavet nogle aldeles fremragende popsange siden da, såsom Run Away with Me og Cut to the Feeling.

Hendes nye album Dedicated er som de foregående selvfølgelig noget ujævn, men den indeholder nogle gevaldige højdespringere.

Stærkest er Want You in My Room, som er første sang, hun har skrevet med Jack Antonoff (St. Vincent, Taylor Swift, Lorde, Lana Del Rey). Hendes faste guitarist Tavish Crowe har også været en del af sangskriverholdet, ligesom det har været tilfældet med enkelte Carly-sange tidligere.

Resultatet er en moderne popsang med klare referencer til mainstreampop omkring 1983-1985, ikke mindst Cyndi Lauper. Produktionen er ikke overvældende 80'er, men det er mange af detaljerne og den overordnede tilgang til sjov popmusik, der plæderer en vis uskyld og alligevel er så åbenlyst liderlig og sympatisk. Det er bestemt ikke alle, der kan slippe af sted med den kombination!

God musik og kunst åbner et forestillingsrum. Når god popmusik dykker ned i den kollektive nostalgi, skal den svælge længe nok i nostalgien til at kunne udvide dette rum og kombinere det med noget nyt. Det lykkes med Want You in My Room.



/Martin

Ingen kommentarer: