tirsdag den 23. juli 2024

Trygt

Hverken kitsch eller kikset. Bare trygt. Omtrent sådan føles den nye Beachwood Sparks, der er bandets første i et dusin år.

Er det alternativ country? Tilbagelænet indierocket næsten renset for rock? I 2012 sang de “back in town, out of style” og indrømmede, at de var så langt fra den coolness, de nok var en del af, da de landede med de første plader på Sub Pop i starten af 00’erne.

Nu er de endnu ældre og endnu tættere på at gå i glemslen. Et ret menneskeligt vilkår. Men Beachwood Sparks er her endnu, og de kan stadig skrive behagelige sange. Det hele starter med røvballe, og måske de vil skræmme visse lyttere væk. “Vig bort, hvis ikke I kan klare vores mangel på coolness!” Kort efter indfinder melodier og harmonier sig for de lyttere, der stadig er der. Nå ja, og der synges om en VHS på sidste sang, bare lige for demonstrativt ikke at pege fremad. Fin detalje.

Start med singlen ‘Torn in Two’ og dernæst den rolige ‘Faded Glory’. God weekend.





/Martin

mandag den 8. juli 2024

Sjovt fordi det er sandt

Canadiske Laughing lyder egentlig mere australske med deres jangle-pop – måske særligt Australien i anden halvdel af 80’erne – men de nærmer sig også en slags fællesskabsrock og powerpop. Der peges tilbage mod Big Star i 70’erne og Teenage Fanclub i 90’erne.

Tempoet er til tider højt, men stemningen er afslappet. Det føles som delvist disciplineret slacker. Alle fire i bandet synger, og det gør de med gejst. På den college-venlige ‘Bruised’ synger en af mændene “When you said you didn’t care”, og senere på albummet får vi den anden side af historien af bandets kvindelige vokalist: “I don’t care about things that make you blue / I guess I’m saying that I don’t care about you”. Sunget vidunderligt nonchalant. Måske albummets bedste sang.


 

/Martin