mandag den 30. september 2024

MJ Lenderman

Den 25-årige sangskriver er kendt fra det udmærkede band Wednesday og har været en pålidelig guitarist og trommeslager for Indigo De Souza og Squirrel Flower. Han har også bidraget til den nyeste (og gode) Waxahatchee-plade, ikke mindst på den forrygende og nærmest søvnige ‘Right Back to It’. Med harmonier, skæv guitar og endda en lille solo er han her med på en af årets flotteste små sange.

Men solo har jeg ikke helt fanget ham. Før nu. På Manning Fireworks fortæller han historier om både antihelte og ynkelige skikkelser, så man skiftevis griner ad og har ondt af de portrætterede. Det er alternativ, rocket americana. Der er både støv og skarpe støvler undervejs, og med ‘She’s Leaving You’ har han med enkle midler begået en suveræn rocksang.

Teksterne er underholdende, rørende, underlige. Han drømte engang om at blive præst, og hans katolske ophav høres undervejs: “Every catholic knows he could’ve been pope”. Også små ordspil fungerer uden at blive kiksede: “I could really use your two cents babe / I could really use the change”. Albummet slutter med ordene:

“I've never seen the Mona Lisa / I've nevеr really left my room / I've been up too latе with Guitar Hero / Playing 'Bark at The Moon'“. Efterfulgt af et lille ulvehyl. Auuuuuuu.



 
/Martin

Ingen kommentarer: