mandag den 24. februar 2025

Horsegirl og den nemme toer

Uimodståelig, minimalistisk og let eksperimenterende rock. Da Chicago-trioen udgav deres glimrende debutalbum Versions of Modern Performance i 2022, var de stadig teenagere. Dengang var de mere støjende, mere slacker, mere post-punkede.

Med hjælp fra walisiske Cate Le Bon (hør hendes Pompeii!) har de skåret endnu mere ind til benet på opfølgeren Phonetics On and On. De kan vel stadig kaldes indierock og new wave og i mindre grad (blid) støjpop.

De fleste sange bekender ret hurtigt kulør og dyrker gentagelsen. Nogle langsomt (‘In Twos’), andre med fart på (‘Switch Over’). Meget rørt bliver jeg af ‘Julie’, der både er placeret midt på pladen og er dens længste og muligvis bedste sang.

The Guardian nævner Velvet Underground, og det giver mening. Man har taget en masse ideer og skrællet lag efter lag af for at nå ind til en kerne af umiddelbarhed.



 
/Martin

fredag den 14. februar 2025

Blue Lake og termokande

Instrumentale og meditative guitarkompositioner.

En kur mod dårlige nyheder.

Jason Dungan spiller alverdens instrumenter. Han bygger dem vist også selv.

Han fik en slags gennembrud med Sun Arcs fra 2023, men jeg er mere begejstret for hans nyeste, Weft, der er lidt renere i lyden. Det emmer af naturforelskelse og kaffe i termokanden.

Det kan minde lidt om William Tyler, der bl.a. har lavet soundtracket til den vidunderlige First Cow, der kan ses gratis på Filmstriben.



 

/Martin