søndag den 14. december 2008

En lille søndagshilsen

I den travle sidste måned på året sker der som bekendt ikke forfærdelig meget i musikverdenen. Derfor går selv blogs lidt i stå. Det er dog heller ikke spritnyt, hvad jeg her vil hive frem denne søndag - selvom det er ganske nyt for mine ører.

Engelske Jonquil er centreret omkring den 20-årige Hugo Manuel. Oxford-bandet startede som et soveværelsesprojekt for sangskriveren, der dog hurtigt indså, at han havde brug for nogle legekammerater. Derfor inviterede han Kit Monteith, Ben Rimmer, Jody Prewett og Sam Scott ombord - sidstnævnte fra de lovende Youthmovies, der har nydt fin succes i England i år.

Deres lyd er blevet sammenlignet med Akron/Family og Animal Collective (den har man vist hørt før), men der er bestemt også spor af danske Efterklang. Specielt i den forrygende Lions. Der er tale om en art østeuropæisk folk med flittig brug af harmonika og violin.

Jonquil er signet til Try Harder, der har udgivet de to albums Sunny Casinos og Lions. Try Harder er et forholdsvis lille DIY-label, der bl.a. har arbejdet med Foals, Blood Red Shoes og Youthmovies.

Ifølge Jonquils' MySpace spiller de på Lades i København d. 18. januar.

MP3: Jonquil - Lions
MP3: Jonquil - Whistle Low
Video: Jonquil med Le Blogotheque (vokalharmonierne rammer ikke altid korrekt, men det rammer alligevel hjertet)

/Martin

1 kommentar:

Anonym sagde ...

'And all the towns we built...'! Fantastisk musik. Forstår ikke hvorfor de ikke får mere opmærksomhed.