onsdag den 15. april 2009

Crocodiles

Distortion er in. Post-punkens revival er så småt ved at blive overtaget af shoegazer-støjpop. Eller snarere er de to størrelser gennem en del nye bands ved at integreres i vor bevidsthed. Fornemt udtrykt af eksempelvis The Pains of Being Pure at Heart, som allerede har modtaget en del hype på denne side. Denne forkærlighed for det mørke og semigotiske sat ind i en mere upbeat og måske endda gladere kontekst er en velkendt kombination, der længe har fascineret i popmusikken. Vi tiltrækkes af lidelsen, men vi tiltrækkes også af den smitbare proces, hvori vi bearbejder og måske endda overvinder mørket. Fra The Smiths over vor svenske broder Håkan Hellstrøm. At vikle personlig smerte ind i popsange skaber simpelthen en fantastisk kontrast.

Dette leder os videre til Crocodiles fra San Diego (sikken opmærksomhed vi skænker det område for tiden!). Bandet består af Charles Rowland på guitar og synth og Brandon Welchez, der står for vokal og programmering. Førstnævnte arbejder som bager, sidstnævnte som vikar på en specialskole for børn med specielle behov. Det fremgår af Stereogums, i øvrigt fremragende, Quit Your Dayjob-indlæg om de to, at de er yderst glade for deres jobs, men det tager kun et blik på tracklisten til deres kommende debutalbum, der ganske sigende har fået titlen Summer of Hate, før man får en idé om den bagvedliggende bitterhed, der lader til at have været drivkraften bag værket:

Screaming Chrome
I Wanna Kill
Soft Skull (In My Room)
Here Comes the Sky
Refuse Angels
Flash of Light
Sleeping with the Lord
Summer of Hate
Young Drugs

Det er drama, det er gotik, og det er momentant rigtig godt. Crocodiles skriver fine popsange, hvoraf specielt I Wanna Kill er et oplagt eksempel på noget på én gang mørkt og ganske upbeat. Det skal dog nævnes, at albummet hælder mest til mørket. Duoen har underskrevet en aftale på to albums med Fat Possum (Wavves, Crystal Stilts, Dinosaur Jr., Fiery Furnaces, The Black Keys), der udgiver debutalbummet d. 28/04.

MP3: Crocodiles - I Wanna Kill
MP3: Crocodiles - Summer of Hate
MP3: Crocodiles - Neon Jesus (7")

/Martin

Ingen kommentarer: