fredag den 10. april 2009

Lidt til den lange fredag

(Spring længere ned, hvis du vil direkte til musikken)

I disse moderne tider ynder vi gerne at fylde kalenderen ud - eller i hvert fald at lade som om. At kede sig er ikke altid velanset. Ironisk nok er det for mange blevet nemmere at kede sig, fordi man har vænnet sig til, at der bør ske noget - og ikke nødvendigvis at der sker noget. Dette 'noget' er en svævende størrelse, hvilket blot understreger problemet. For det er et problem. Det er en identitetskrise af format, hvis man på denne måde bliver offer for det moderne. Heldigvis kan den kringles ved blot at lege lidt med ordene, terminologien, og dermed få hjernen og sjælen til at lege med. Vi erstatter dét 'at kede sig' med dét 'at hvile i sig selv'. Eller for at lyde mindre højrøvet: 'At slappe af.' At kede sig indikerer en art rastløshed, og vi kan enten lære at se dette som noget positivt, noget fordrende for vore kreative behov, eller vi kan bruge det positivt. Sidstnævnte kræver førstnævnte, men er ikke nødvendigvis en konsekvens af indsigten. Her har vi nemlig at gøre med den velkendte proces at se, at indse, at forstå. Det er fredag, det er påske, vi skal hvile i os selv, vi skal nyde, hvad vi har. Ked dig endelig, drik en kop te, lyt til noget ny musik og tag ud i natten. Nu er jeg måske højrøvet, og jeg kører ud af en tangent, men det er, hvad noget musik kan gøre ved én. Denne tekst er eksempelvis skrevet til fire sange af The Dirty Projectors. Fem.

Her er vi så! Og her er lidt musik, hvis du enten keder sig eller slapper af. Eller hvis du bare gerne vil have noget ny musik og gerne vil være fri for mit snobberi:

Amerikanske Bell, der indtil videre mest er et Stereogum-fænomen, har leaket en ny sang ved navn Magic Tape. Hun er en ret interessant størrelse, der dog kan beskyldes for at være lige lovlig inspireret af Björk. Læs mere om Olga Bell her og her.

MP3: Bell - Magic Tape

High Places lagde som bekendt vejen forbi Danmark i sidste uge med koncerter i København og i Århus. I den forbindelse har kollegerne hos Earcandy lavet et fint interview, der naturligvis indeholder deres obligatoriske multiple choice personality test. I anledning af DJ-tjansen i Århus fik jeg også æren af at få disse spørgsmål, og det kom der dette ud af.

I aftes var der i øvrigt Morningside label night på Loppen i København, hvilket der følges op på i aften på VoxHall i Århus med følgende navne på plakaten:

Larsen & Furious Jane
Shout Wellington Air Force
I Was a King
The Fishermen Three

Og nu er der vist blevet linket til lige lovlig mange ting i dette indlæg. God fredag!

/Martin

2 kommentarer:

S sagde ...

Højst overrasket over at du valgte Beach Boys?

Börneblogger sagde ...

Jeg elsker både Beach House og Beach Boys. Beach House har indtil videre kun haft to albums at bevise sig selv med, hvor Beach Boys trods alt har været en inspirationskilde for de fleste gode popbands i dag. Men jeg elsker begge bands, ingen tvivl derom!

/M