torsdag den 7. oktober 2010

How to Dress Well

Det er efterhånden et par uger siden, How to Dress Well udgav sit debutalbum Love Remains. Et både rørende og bekræftende værk.

Bag navnet gemmer sig tyske Tom Krell, der læser filosofi i Köln og pendler mellem den smukke kulturbastion og Brooklyn. Egentlig er det svært at tale om et debutalbum. Krell har gennem et stykke tid postet sange på sin blog og har nu samlet nogle af disse sange samt live- og EP-materiale sammen til denne første fuldlængde.

R'n'B-begrebet kan være mange ting, og efter Bon Iver har det fået en ekstra dimension, som flere mennesker kan forholde sig til. Faktisk er der også enkelte ligheder mellem How to Dress Well og Bon Iver, hvor i særdeleshed den både stærke og skrøbelige falset træder frem som den store fællesnævner. Men også følelsen af soveværelsesprojekt og -produktion er noget, der spiller en vigtig rolle i denne forbindelse. Følelsen af at en person formidler noget, der i høj grad er personligt. Og samtidig noget, der lyder som om, mange mennesker kunne lave det. At man kan fortælle noget, formidle noget, cry your heart out.

Hvad angår vor tids singer-songwritere, er der i øvrigt en interessant artikel herom på Drowned in Sound, der kan anbefales at læse.

MP3: How to Dress Well - You Won't Need Me Where I'm Goin'

/Martin

4 kommentarer:

Anette sagde ...

Sandt sandt. Har du tjekket hans R. Kelly cover? Lyt og læs!:

http://howtodresswell.blogspot.com/2010/09/i-wish.html

Börneblogger sagde ...

Kendte den ikke før nu. Meget rørende!

Rasmus sagde ...

Øjenåbner. Mange tak fordi du deler.

Jacob Krause sagde ...

Fantastisk. og korrekt sammenligning med Bon Iver. Og ja, hans R. Kelly cover er særdeles rørende.