mandag den 4. april 2011

Love Inks

Det er ikke overraskende, at man allerede nu i popmusikken kan høre et vist ekko af The xx. De blev da også eksponeret ret så voldsomt ved udgivelsen af debutalbummet, men deres minimalistiske tilgang har alligevel været af en mørkere karakter, end det er tilfældet for mange af de nye kunstnere, der dyrker selvsamme minimalisme.

Senest har jeg ladet mig fascinere af Love Inks, der med simple midler skaber underligt forførende, korte popsange. Det kører som så meget andet i ring, men som i tegneserieverdenen trædes cirklen i gulvet større og større, og man mærker udviklingen - trods alt.
Teksten er også umådeligt simpel og kører ligeledes i ring:

You've got black eye under your eye
Black eye under your eye
You've got black eye under your eye
Black eye under your eye
And tell me was it from a fight?
Baby, tell me was it from a fight?
Tell me was it from a fight?
Baby, tell me was it from a fight?
And did it happen last night?
Did it happen last night?
Did it happen last night?
Did it happen last night?

Stemmen er svær at regne ud. Den er konstaterende og til en vis grad nøgtern i sit udsagn. Men den er ikke kold. Ynkværdig er den heller ikke. Der er en vis interesse, men det er muligvis en historie, der i sig selv kører i ring og derfor ikke er værd at bruge for meget energi på for den kvindelige fortæller. Dog udelukker det ikke et håb om, at personen med det blå øje har taget slåskampen for vores sangerinde (oversættelsen til dansk kalder på genoptagelse af den berømte og evigt halvspændende diskussion om oversættelsens magt).

Debutalbummet E.S.P. udkommer til maj.

MP3: Love Inks - Blackeye

/Martin

Ingen kommentarer: