onsdag den 13. april 2011

Youth Lagoon

Med god plads i lydbilledet og med fin sans for tålmod bygger Trevor Powers fra Boise, Idaho sine sange. Youth Lagoon er navnet, og stort er potentialet. Nikker man genkendende til bynavnet, er det muligvis, fordi man er Built to Spill-fan, men musikken ligger nu forholdsvis langt fra de lokale helte.

I stedet er der tale om underfundig, falsetdrevet drømmepop. Særligt sangen July er værd at hæfte sig ved. Det hele starter ganske langsomt med orgel og vokal, hvorefter små lyde langsomt blander sig. Efter godt halvandet minut blander klaver sig med en langsom men stærk stortromme, og 40 sekunder senere stiger stortrommens tempo og markerer et skifte, der introducerer en simpel guitar i lydbilledet. Trommerne ændrer sig så småt, og vokalen er ikke længere fin men kalder på opmærksomhed. Påkalder sig det. Klaveret intensiveres, begynder så småt at dominere, flankeret af trommer. Vokalen udtrykker sig uden ord og bliver et instrument i sig selv, før der gives plads til en afbalanceret og nødvendig outtro.

Albummet The Year of Hibernation er ude til sommer på Juno Beach Records. At dømme efter July alene er det meget svært at vente på at høre resten.

MP3: Youth Lagoon - July

/Martin

Ingen kommentarer: