tirsdag den 3. maj 2011

Cass McCombs

Cass McCombs passer vist udmærket til det vedlagte pressebillede. Selv med en vis plads i spotlyset (altid gode anmeldelser, optræden på Pitchfork Music Festival, længere turnéer) gemmer han sig. Eller: Han bliver væk, svømmer tilbage op til overfladen, dykker ned igen. Han har på fem plader siden 2003 dyrket en del forskellige stilarter, og han er ikke just typen, man beskriver med tre adjektiver.

Så hvori består min trang til at fremhæve ham nu efter udgivelsen af det femte album? Jeg har selv sent opdaget singer-songwriteren, men det er heldigvis en ret hyggelig kunstner at følge op på. Cass er født i Californien og drog i sine yngre dage mod New York (den har vi hørt før) for at prøve lykken. I dag er han på Domino Records og er bosat i L.A. Det går vist udmærket.

Vist. Sikkert og vist. Der er en underligt underliggende uro gemt under den tilsyneladende ro, der formidles på det nye album WIT'S END. Det er langt hen ad vejen en betryggende oplevelse, og ofte bidrager klokkespil og yderst sagte trommer at bidrage til den beroligende og næsten søvndyssende (i positiv forstand) stemning. Hør blot den repetitivt stærke The Lonely Doll. En sand perle.

WIT'S END er ude nu i stort set alle tænkelige formater. I hvert fald digitalt og på CD, vinyl og kassettebånd.

Cass McCombs - The Lonely Doll by DominoRecordCo

Cass McCombs - County Line by DominoRecordCo

/Martin

Ingen kommentarer: