onsdag den 23. maj 2012

Lauer

I sidste uge besøgte jeg nogle venner i Amsterdam. Én af disse er kyndig booker på klubben Trouw og deler gerne ud af anbefalinger. Fredag aften var den store åbenbaring en kunstner ved navn Lauer. Manden bag er tyske Phillip Lauer, og hans debut LP Phillips er i år blevet udgivet på Running Back fra Stuttgart.

Albummet er en interessant blanding af mange forskellige traditioner og kommer forbi lidt dance, nu disco, krautrock, new wave mm. Sangen 70000ac (se nedenstående video) indleder fornemt albummet og viser en veludviklet sans for at opbygge stemning og intensitet. Tempoet er ikke vanvittigt højt, men det er heller ikke just slowcore. I stedet sigter Lauer efter et vist tålmod. Han dyrker spillet med langsomheden, som man også kender det fra flere nyere franske electroentusiaster. Eller NY-wunderkind Nicolas Jaar. Og da den helt enkle guitar efter 2:45 bryder ind, går det hele op i en højere enhed.

Videoen er klippet af Holger Lüst, der har fundet materiale fra en gammel tysk kultfilm (navnet har jeg ikke kunnet opstøve). Det skal siges, at videoen udvikler sig ret NSFW./Martin

Ingen kommentarer: