lørdag den 26. maj 2012

Nyt fra The Tallest Man on Earth

Under det herlige navn The Tallest Man on Earth leverede svenske Kristian Matsson en lille åbenbaring i 2010. Albummet hed The Wild Hunt, og det beviste, hvilken direkte styrke der stadig kan formidles gennem folk-traditionen.

Matsson har efterhånden måttet høre på sammenligningerne med Bob Dylan i adskillige anmeldelser og interviews, og disse er selvfølgelig uundgåelige. Det kan imidlertid hurtigt konkluderes, at svenskeren er en unik stemme i vor tid. D. 12. juni er troubadouren klar med sit nye album There's No Leaving Now, der udgives på det overdådige Indiana-label Dead Oceans.

Førstesinglen 1904 er nu sluppet løs, og selvom pladeselskabet beretter, at det nye album er mere afslappet, hører man på det nye udspil stadig den sense of urgency, der gør The Tallest Man on Earth til så særlig en oplevelse. En yderst sommervenlig single fra et forhåbentlig sommervenligt album. For at dulme og dæmpe forventningerne lidt virker det derfor passende med et billede, der kan hjælpe os med at slå koldt vand i blodet./Martin

Ingen kommentarer: