onsdag den 6. juni 2012

Nyt fra Fang Island

Tilbage i 2010 udgav Fang Island én af årets plader med deres andet album, Fang Island. Pladen blev udgivet på det aldeles glimrende Sargent House (Good Old War, Native, Hella, Adebisi Shank, Tera Melos, This Town Needs Guns m.fl.) og indeholdt bl.a. singlen Daisy med en dertilhørende herlig video.

Siden har de indspillet med Andrew W.K. og spillet en masse klubber og festivaler, hvoraf de desværre fik begrænset med tid, da jeg så dem på Berlin Festival i 2010 grundet generelle forsinkelser i løbet af dagen (værst gik det ud over Neon Indian, der fik under 20 minutter, av).

Minsandten om ikke også de har haft tid til at indspille en ny plade! Den har fået titlen Major og er ude 24. juli. Som med de to første plader bliver det på Sargent House. Førstesinglen Asunder udforsker som deres ældre sange grænselandet mellem nytænkning og åbenlyse klichéer. Den rene gejst er stadig en skøn drivkraft, men der synges - sammenlignet med sangene på Fang Island - med en snert af alvor, der forekommer nyvunden. Der skal ikke herske tvivl om, at Fang Island virkelig mener deres musik, men der var et klart ironisk præg på de sidste to plader, som de til en vis grad tager afstand fra ved mindre hypermedieret at omfavne klichéerne. Eksempelvis i guitarstykket efter to minutter.

Bandet lever stadig en ukendt tilværelse i Danmark, men herfra er forventningerne skruet godt i vejret til udgivelsen af amerikanernes nye plade./Martin

Ingen kommentarer: