onsdag den 19. september 2012

Peter Broderick med forsinkelse

På Michelberger Hotel her til aften spillede Peter Broderick en lille koncert i anledning af fejringen af Efterklangs nyeste (og glimrende) udspil, Piramida. Denne hyggelige affære var jo en oplagt mulighed for lige at komme med en forsinket anbefaling af sidste års fine udgivelse med den specielle titel, http://www.itstartshear.com.

Jeg mødte tilfældigt Broderick til koncert med den herlige sangskriver Snailhouse på NBI sidste år, og siden da har jeg ofte set ham vandre omkring. Han er netop en type, der altid er i bevægelse og alligevel indkapsler en særegen stilstand. En slags ro i øjeblikket. Eller i visse tilfælde befriende dovenskab midt i antydningen af kaos.

I Efterklang spiller Broderick violin, men han mestrer ligeledes guitar og klaver (til aften benyttede han sig også overbevisende af banjo). Hertil kommer den enkle men - ikke desto trods - enestående vokal. Sangene bør snarere betragtes som kompositioner, og Broderick fortjener stor ros for måden, hvorpå han inkorporerer klassiske elementer i popmusikken uden at kompromittere eller for den sags skyld forklejne traditioner.

/Martin

Ingen kommentarer: