mandag den 24. september 2012

Spring Offensive

Et overraskende højdepunkt på den netop overståede Reeperbahn Festival var den Oxford-baserede kvintet Spring Offensive, der spillede i caféen Molotow. Her spillede de et fantastisk og veloplagt sæt, der både var tight, professionelt og personligt. Kontakten til publikum var i top, og såvel de larmende som stille passager fungerede fremragende. Også en akustisk sang ude blandt publikum, Carrier, fungerede umådeligt fint.

Efter nogle års fascination (og kortvarig besættelse) af den sydøstengelske math-rock og math-pop var jeg egentlig blevet lidt træt af denne på én gang dybt dramatiske og besynderligt ironiske æstetik, men fredagens koncert med Spring Offensive mindede mig om nogle af disse fine dyder med en for denne tid helt særlig oprigtighed. Jeg hørte første gang bandet på en compilation kurateret af det herlige Oxford-label Alcopop, men først nu har jeg gravet videre i det endnu sparsomme - men smukke - bagkatalog.

Til koncerter i 2012 er det sjældent, at ordet 'ærlighed' dukker op, men det var netop oplevelsen i denne lille klub, hvor vi alle - fulde som ædru - kæmpede for at høre hver en lyd og hvert et ord. Spring Offensive baserer deres lyd mindre på hooks (og guitarer generelt), end det er tilfældet med mange andre bands fra de seneste år inden for Oxford-scenen. I stedet er der et større fokus på harmonier og de ofte mørke tekster.

Bandet spiller desværre ikke i Danmark på den forestående turné, men de spiller i Berlin d. 25., 26. og 27. oktober og igen d. 2. november, så undertegnede burde ikke have de store problemer med at se dem mindst én gang. Se flere detaljer på hjemmesiden.

/Martin

Ingen kommentarer: