tirsdag den 8. april 2014

Ramona Lisa

Hvis verden var et bedre sted, var Chairlift den slags, de fleste fra 14-40 kunne lytte til. Men verden har som bekendt sine begrænsninger, og der er desværre kun plads til få gode eksponenter for moderne synth pop.

Den ene halvdel af Chairlift, Caroline Polachek, har efter nogle år med gruppen fået et behov for i højere grad at eksperimentere, hvorfor hun snart er klar med sit første soloalbum. Under navnet Ramona Lisa (hendes gamle online-alter ego) udgiver hun d. 15. april pladen Arcadia via Terrible Records.

Det lyder jo alt sammen lovende, og det bliver kun bedre af, at Polachek har indspillet store dele af pladen i verdens dejligste by, Rom (andre dele i bl.a. London og Tokyo). Det hele er indspillet på hendes computer, og alt er sunget direkte ind i dennes mikrofon og sammensat med et ganske enkelt program.

Denne tilgang refereres også i videoen til førstesinglen, Arcadia, der også indleder pladen. I videoen følger man Polachek i New York og senere ved en søjle, hvor fingrene – på søjlen – spiller med på melodien, ligesom man også ser lydene, som de aktiveres. Hertil kommer et vist fokus på nogle insekter, der dels er en reference til et job, hvori hun arbejdede med den slags, og dels lader til at være et spil på idéen om det 'frie' og 'organiske' over for manges syn på denne tilgang./Martin

Ingen kommentarer: