fredag den 26. september 2014

Alex G

Ét af de begreber, der frustrerer mig mest, er 'slacker'. Jeg tager gerne afstand fra det. Det sender uklare signaler, der har for dybe rødder i biografisme, og det er ingen tjent med.

Den talentfulde Alex G bliver imidlertid omtalt sådan adskillige steder. Lad os gøre ham en tjeneste og få biografien hurtigt ud af verden: Den 21-årige gut hedder Alex Giannascoli og har base i Philadelphia.

Hans soveværelsespop bringer tankerne mod Sparklehorse og The Microphones. Eller måske endda en væsentligt blødere Bored Nothing.

Tidligere i år udgav Brooklyns pålidelige Orchid Tapes hans nye plade DSU, der flere steder opfattes som en slags debutplade, da hans andre samlinger af sange ikke er blevet professionelt mastererede. Andre beretter, at han har lavet op til seks plader forud for DSU. Nuvel, sådan noget er ikke værd at spilde tid på.

Det er til gengæld musikken. Pladen er en overbevisende samling, der med udgangspunkt i en DIY-ånd fra midten af 90'erne spiller på en lidt skævere americana. DTU bliver udgivet i Europa på Lucky Number d. 10. november.

Alex G's plader kan høres på Bandcamp. Førstesinglen Hollow er ude nu.



/Martin

Ingen kommentarer: