onsdag den 18. marts 2015

The Lake kuraterer glimrende program på Jazzhouse

Den ganske forrygende radiostation The Lake har nu eksisteret i nogle måneder og har allerede vist sig at være en stor inspirationskilde. Det hele er online og non-profit. Fra tid til anden er der features og længere programmer, og ellers kører en stream døgnet rundt på deres website med ofte udfordrende og altid spændende lyde. Stationen er bl.a. startet af Efterklang, der sammen med en lang række venner og samarbejdspartnere kuraterer playlister og programmer.

Fra 19. marts har The Lake så fået æren af at gæstekuratere i alt 11 aftener på Københavns bedste spillested Jazzhouse, og det er – som man kunne vente – et umådeligt spændende program.

Blandt mine personlige højdepunkter er østrigske Fennesz, der sammen med den norske trompetist Arve Henriksen blidt sparker det hele i gang den 19. marts. Fennesz har længe været blandt mine yndlingskunstnere til nattetimerne med kompositioner, der knasende finder plads til overrumplende indsigter.

Den 26. marts er det også svært at sige nej til Liima (Efterklang + Tatu Rönkkö), der spiller én af deres første koncerter i selskab med danske Plants.

Allerede aftenen efter, den 27. marts, spiller tyske Manuel Göttsching sin første koncert på dansk grund. Efter at have begejstret med krautklassikerne Ash Ra Tempel kastede tyskeren sig lystigt over den elektroniske musik, som han har været med til at hive i ganske forskellige retninger.

Slutteligt kommer jeg ikke uden om tyske Bohren & der Club of Gore, der 28. marts serverer jazz til dagen før dommedag. Twin Peaks i en mørkere setting.

En komplet liste over de 11 aftener kan findes på The Lakes FB-event.

/Martin

Ingen kommentarer: