søndag den 23. november 2008

Thee Oh Sees

Nogle gange skal man læse et bandnavn flere gange, før man tager sig sammen til at lytte til bandet. Rigtigt lytte. Et sådant bekendtskab, et langsomt et af slagsen, kan minde om situationer, hvor man af en ven er blevet fortalt om en ven, man egentlig burde lære at kende. Sådan har det været for mit vedkommende med Thee Oh Sees fra San Francisco. Sjovt nok har navnet de fleste gange været nævnt i forbindelse med The Dodos, der gav et par danske koncerter tidligere på ugen.

Tilbage i april nævnte The Dodos' sanger og guitarist Meric Long sine byfæller, da han af Pitchfork blev spurgt om, hvem hans nye yndlingsband var. De to bands har da også turneret sammen, og på flere koncertbilleder kan man se medlemmerne i The Dodos (ofte trommeslager Logan Kroeber) iført en t-shirt med Thee Oh Sees. En sådan t-shirt lagde jeg også mærke til i onsdags på VoxHall, og nu måtte det være på tide at give gruppen et ordentligt lyt - ikke bare endnu et overfladisk et af slagsen, som det blev til i april.

Hvor The Dodos ofte bliver kaldt psych-folk, er det nok en mere passende betegnelse for Thee Oh Sees. Det psykedeliske aspekt er i hvert fald en del mere markant hos sidstnævnte, ligesom der også er hentet en del inspiration i 60'er garage. Gruppen (der har gennemgået en del navneforandringer) har i år udgivet albummet The Master's Bedroom Is Worth Spending a Night In, hvoraf TV On the Radios Dave Sitek har produceret tre sange.

Og nu hvor The Dodos er blevet nævnt så flittigt i dette indlæg, må jeg lige henlede de kære læseres opmærksomhed på et fint interview med bandet af kollegerne på Earcandy.

MP3: Thee Oh Sees - Block of Ice

(jeg checker efter flere links til jer på et andet tidspunkt)

/Martin

1 kommentar:

Anonym sagde ...

The Dodos gjorde det joså godt man kunne have håbet

Thee Oh Sees er også pænt gode. Men mangler måske alligevel lidt personligheeed