fredag den 30. november 2012

Jacco Gardner

Det er ikke meget, der er blevet fokuseret på hollandsk musik her på bloggen. Jeg er sågar i tvivl om, hvorvidt jeg gennem de seneste fem år overhovedet har skrevet ét eneste indlæg om et hollandsk orkester.

Det kan der nu rådes bod på i form af lidt opmærksomhed til Jacco Gardner, der snart er ude med sit debutalbum Cabinet of Curiosities. Det udgives d. 12. februar på Chicago-baserede Trouble in Mind (The Fresh and Onlys, Ty Segall).

Jacco Gardner gør absolut intet for at skjule sin fascination af de sene 60'ere og starten af 70'erne. Han dyrker den psykedeliske pop i en nærmest barok stil og benytter sig bl.a. flittigt af cembalo, fløjte, strengeinstrumenter og smukt underliggende korstykker. Førstesinglen The Ballad of Little Jane lover godt for resten af pladen med sin fine melodi og mod til temposkift i forbindelse med omkvædet, der sætter ind efter et lille minut. Som en hollandsk bruger kommenterer på SoundCloud: "Interessante opbouw! Leuke stuk." Og det er virkelig et stærkt stykke.

Det er svært ikke at tænke på Syd Barretts kompositioner på tidlige Pink Floyd-indspilninger, men der kan ligeledes drages en linje til Beach Boys. Bliver man i denne tanke, er Billy Nicholls også en mulig inspirationskilde. Her får vi muligvis en god grund til at holde nærmere øje med en hollandsk scene, der først på det seneste er begyndt at gøre større væsen af sig. Hvor de har haft udmærket succes i Centraleuropa med folk-pop de seneste få år, kan det være, vi snart kan udforske flere popforgreninger fra det dejlige og mærkværdige land.


(Da der har været lidt problemer med indlejring fra SoundCloud i dag, er her et direkte link)

/Martin

Ingen kommentarer: