lørdag den 1. november 2014

Susanne Sundfør når nye højder

Syv år er lang tid. Man kan færdiggøre et lægestudium og endda afbryde studiet et helt år på den tid. Jeg ved ikke, hvad Susanne Sundfør har studeret i Bergen, men der er gået syv år, siden hun albumdebuterede. Det ville være synd at sige, at jeg har fulgt hende tæt, men sådan er der jo så meget, man kan omtale som synd. En dødssynd er det næppe.

Hvorom alting er, foreligger nu en ny single fra norske Sundfør, og den er stærk. Som et behageligt klask. Noget tyder på, at hun har taget noget med sig fra samarbejdet med M83, der sidste år resulterede i titelsangen til filmen Oblivion. Sangen har fået titlen Fade Away og er fra den kommende plade Ten Love Songs. Det er stor pop, der kan have omkvædet overstået for anden gang efter 1:25 på naturligste vis.

Lyden af en blanding af en triangel og en færdig mikrobølgeovn efter 1:47 gør heller ikke just tingene værre, hvorefter et c-stykke á la Múm i popformat leder op til sangens finale.

Kompositorisk fremgår den muligvis som en simpel popsang, men det er vel ingenlunde negativt an sich. Lyt, elsk, pas på dig selv.



/Martin

Ingen kommentarer: