lørdag den 29. november 2014

Tobias Jesso Jr. dør i Hollywood

Klaverballader har ikke just præget 2014. Tobias Jesso Jr. bekymrer sig ikke om den slags. Han har rigeligt med andre bekymringer til at holde sig i gang.

Efter en række fine og velmodtagne demoer barsler Jesso Jr. nu med sit debutalbum, der udkommer til foråret på True Panther.

Første single har den mundrette titel Hollywood. Fortællingen har vi hørt før. Mange gange. Og ganske interessant er det derfor, at han ikke forsøger med et metaperspektiv eller en anden form for greb, der enten skal signalere afstand, bevidsthed om forsøget i forsøget eller endog noget Brechtiansk. Han holder sig til historien om drømmen og den efterfølgende afvisning. Det virker så meget desto stærkere, fordi han ikke frygter at give sig i kast med den netop velkendte historie.

"I don't know if I can make it, and I don't know if I should" er den sætning, der står tilbage som den største invitation til refleksion. Denne tvivl leveres forunderligt nøgternt, og derigennem går vi fra det partikulære til det universelle.

Sikken ballade./Martin

Ingen kommentarer: