onsdag den 28. januar 2015

Young Ejecta klar med minialbum

Hvad betyder 'minialbum' i 2015? Et hyggeprojekt? En undskyldning for at undgå for mange ensformige interviews? Føltes det forkert at kalde det en EP? For meget med LP?

New York-duoen Young Ejecta har en ny udgivelse, der af gruppen selv bliver omtalt som minialbum, og det er de vel i deres gode ret til. Særligt når den ene udgiver pladen på sit label.

Det er altid sundt at gøre sig overvejelser og danne sig et overblik. Men måske man bare skulle lytte til musikken for en stund: Young Ejecta har med The Planet begået en rigtig fin omgang synth pop med en yderst veldefineret produktion og spændende, mærkværdige tekster som et lille plus.

Duoen består af Leanne Macomber på vokal (keyboard for Neon Indian) og producer Joel Ford, der foruden producerrollen også er kendt fra Ford & Lopatin (tidligere Games) og tilmed driver Driftless Recordings.

De 28 minutter er hurtigt gået, og selvom niveauet ikke holder hele vejen igennem, er særligt de to første sange anbefalelsesværdige. Den luftige vokal strækker sig højt og skaber sammen med Fords produktion et fint og forunderligt lille univers, der samlet set efterlader et stærkere indtryk end debuten Dominae fra 2013.

Hele pladen (eller minialbummet) kan høres på SoundCloud.

/Martin

Ingen kommentarer: