onsdag den 30. juli 2008

Genopdag: The Walkmen

Nogle gange skal der et halvsløjt album til, før et band kan genopfinde sig selv. I tilfældet The Walkmen, N.Y., er der godt nok ikke tale om en katastrofe af et album, men det har ikke desto mindre kastet en række fornuftige valg af sig.
Gruppen debuterede i 2002 med den smukt betitlede Everyone Who Pretended to Like Me Is Gone, og i 2004 udgav de ét af det års bedste album, Bows + Arrows (udgivet på Record Collection), hvorfra en del nok har hørt singlen The Rat.
De urbane cowboys fik dog problemer to år senere med udgivelsen A Hundred Miles Off, der ikke høstede nær så gode anmeldelser som de to foregående plader. Deres sang-for-sang coverplade af Harry Nilsson og John Lennons album Pussy Cats fra 1974 kastede heller ikke meget opmærksomhed af sig, og pludselig var The Walkmen i fare for at blive et band, der skulle vise sig ikke alligevel at have det format, man havde ventet.

Heldigvis har kvintetten for vane at udgive et album hvert andet år, og de har nu begået deres bedste album til dato med You & Me, der udgives medio august på det lidet kendte Gigantic Music, der også huser bands som Dragons of Zynth og Aa (udtales Big A Little A). Allerede nu kan du dog downloade albummet for bare 5$ og samtidig støtte en god sag. Det gøres gennem Amie Street. Alle pengene doneres til Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Denne mulighed eksisterer de næste tre uger, så slå til nu.

MP3: The Walkmen - In The New Year

/Martin

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Et af årets bedste albums.