onsdag den 4. marts 2009

A Hawk and a Hacksaw

At føle sig hjemme. At komme hjem. At vende hjem. Hjem-ude-hjem.

Begrebet "hjem" er, og har altid været, af central betydning i vore liv såvel som i kunsten. Og det kan godt være, Susan Sontags Against Interpretation i dag næsten har klassikerstatus, men vi må jo erkende, at vi stadig elsker at fortolke - for ikke at tale om at overfortolke. Så det vil jeg nu gøre: A Hawk and a Hacksaw kommer hjem til maj, når de gæster Danmark og Musikcaféen i Århus.
Albuquerque-orkestret, der ledes af den gamle Neutral Milk Hotel-trommeslager Jeremy Barnes, er nemlig opkaldt efter en passage i Hamlet, der jo som bekendt foregår i Danmark. De kommer hjem, og de bliver hele ni medlemmer, der skal stå for at give os heldige lyttere hele armen med deres Balkan-charme.

Indtil videre har jeg ikke fundet en koncert i København, men mon ikke den offentliggøres snart. Interessant er det altid, når man kan koble noget til Neutral Milk Hotel. Jeremy Barnes har dog også haft en anden vigtig funktion i musikverdenen de seneste år: Han har hjulpet Zach Condon og Beirut gevaldigt på vej med både hype, gode kontakter og hjælp på trommer. Et stort tak for det!
I 2007 spillede A Hawk and a Hacksaw i øvrigt til Roskilde Festival, hvilket jeg desværre gik glip af - som så meget andet det år. Den koncert skulle i øvrigt have været ret mindeværdig, og en gentagelse af denne følelses ventes også i år.

A Hawk and a Hacksaw spiller på Musikcaféen d. 27. maj.

/Martin

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Aha! Most interesting. Enhver nyhed der kan kobles til NMH er en god nyhed :-)

David sagde ...

Meget interessant. Så mangler vi jo bare København! I øvrigt en rigtig fin blog... God smag! Tjek evt. vores ud, vi deler vidst lidt samme idé. www.akustikken.blogspot.com :)