onsdag den 7. januar 2015

We Like We

Hvor romantisk og optimistisk man end måtte være, er det sjældent, at ønsket om at ville noget æstetisk nyt står mål med det endelige resultat. Det kan ligeledes forekomme nemt at proklamere. Men nogle gange, ganske sjældent, ender man med meget mere end en nobel ambition.

Den debuterende kvartet We Like We udgav i november A New Age of Sensibility, der med sine 11 skæringer er noget af det stærkeste, smukkeste og mest voldsomme i nyere dansk musik.

We Like We består af Katinka Fogh Vindelev, Katrine Grarup Elbo, Sara Rosendal og Josefine Opsahl. De tager sig af hhv. sang, violin, slagtøj og cello. De er altså på sin vis et klassisk orkester, om end deres tilgang er præget af impro.

Der er en voldsom sanselighed på spil. En lejlighedsvis indtagende tristesse overtages det næste øjeblik af en balstyrisk intensitet. En nærmest utæmmelig kraft, der imidlertid undsiger sig det decideret krakilske.

Det kan føles banalt om omtale det primale. Urkraften. Det antydes, men det er meget mere raffineret end som så. Raffineret uden at være tænkt, forstås.

A New Age of Sensibility er udgivet på The Being Music./Martin

Ingen kommentarer: