tirsdag den 27. oktober 2009

Boat Club

For at gennemføre den meteorologiske tone som min broder har dvælet ved igennem flere indlæg, er Boat Club ligeså meget lyden af sommerens sidste dage, som Grouper er efterår. Boat Club er endnu et navn fra den musikalske talentfabrik Göteborg, og lyden ligger da heller ikke langt fra byens øvrige musikalske sønner og døtre fra pladeselskabet Sincerely Yours, som The Tough Alliance, Air France og jj.

Som ved gennemlytning af ovenstående navnes katalog, får man også ved lyden af Boat Club indtrykket af, at man i Göteborg kender til sommeren, sætter pris på den, men oplever den i meget små doser. Og at man fra havnebyen kan sejle imod sydligere himmelstrøg, bærer musikken ligeledes præg af, ved sin længsel og melankoli. Det gav Håkan Hellström (passende iklædt sømandsuniform) i øvrigt talrige eksempler på, mange år før byens senere navne for alvor blev internationale hypeobjekter.

Den lette tågede synth, de baleariske beats og den lettere forvrængede guitarlyd er således ikke overraskende virkemidler fra den kant, men alligevel er Boat Club opmærksomheden værd. Og så er Boat Club i virkeligheden efterårsmusik fra det grå Göteborg, der længes efter en sommer med gin og tonic. Nedenstående følger tre sange fra minialbummet Caught The Breeze fra 2007. Siden da er der ikke sket meget nyt omkring Boat Club, men det har jo også kun været sommer to gange siden. Rygterne vil dog vide, at det efterhånden vil være nok til et kommende debutalbum.

MP3: Boat Club - Always Away
MP3: Boat Club - Memories
MP3: Boat Club - Warmer Climes

/Abdujaparov

Ingen kommentarer: