tirsdag den 15. juni 2010

Brothertiger

Her er lidt til nattetimerne i hverdagen og de mere stenede dagstimer. En indtil videre forholdsvis ubeskrevet kunstner, der enten kan blive fanget i mængden eller netop profilere af den opmærksomhed, der har været på denne type elektronisk musik gennem de seneste mange måneder.

Amerikanske Brothertiger, med det borgerlige navn John Jagos, kan til tider lyde lidt hen ad Toro Y Moi. En slags næsten doven glo-fi (hader man allerede ordet?). Eller chillwave, dreamwave. Whatever. Heldigvis varierer lydbilledet, og det kan ingenlunde begrænses til disse genrebetegnelser. Smid lidt Panda Bear i sammen med Brian Eno og M83, og der er måske mere at gå efter. Pressebillederne ligger dog farligt tæt på AC og Panda Bear. Måske John skulle passe lidt på.

Uanset hvad er musikken interessant, og Brothertiger er værd at holde et vågent øje med. Sommeren er måske ujævn, men den er her, og det er med at få det bedste ud af den. Brothertiger hjælper. Slå dig løs.

MP3: Brothertiger - You're Afraid
MP3: Brothertiger - Vision Tunnels

/Martin

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Han kunne da i det mindste vælge et andet pressefoto end en Panda B/Animal C-kopi.

Måske er det en strategi, en intertekstuel reference og en kommentar til samtidens smalle indiescene. Som en god studerende ville jeg ønske mig en redegørelse over emnet fra din hånd?

:)

ulla sagde ...

http://tralfaz-archives.com/coverart/V/velvets_nicob.jpg

mikkel maskingevær sagde ...

Jeg er i den forbindelse nødt til at slå på tromme for Active Child:

http://www.myspace.com/activechild

ulla sagde ...

indeed...
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=471139767&albumID=80585&imageID=11954568

Anonym sagde ...

but still!?!

bare andre i musikhistorien har optrådt med modlys/projektor, så ændrer det ikke på, at AC er et tydeligt(/tydeligere) grafisk og musikalsk psych-ish forbillede. tsk tsk.

brothersport, dyrenavne and what not.