fredag den 18. juni 2010

Nyt på vej fra Menomena

For halvanden måneds tid tilbage skrev jeg om Ramona Falls, et soloprojekt af Brent Knopf fra Menomena. Nu har hele bandet så et album ude om godt en måned, og den herlige Portland-trio har delt lidt ud allerede.

Det kommende album, Mines, er gruppens fjerde fuldlængdeudgivelse, og bliver den bare halvt så god som den foregående Friend and Foe fra 2007, er der rigeligt at se frem til.

Gruppen har en på én gang doven og frisk lyd. Det er forholdsvis poppet og energisk - og alligevel ret stenet langt hen ad vejen. En smuk middelvej, der ikke som sådan er en middelvej (ligesom dette måske er en beskrivelse, der ikke som sådan er en beskrivelse...).

Menomena kunne uden tvivl have været en hel del større, hvis de havde gjort mere for det. For de er fantastiske både på plade og live. Men de har en afslappet tilgang til tingene, som bl.a. afspejles i deres ofte tørre humor. F.eks. når de under deres labels på deres MySpace skriver de fire major labels i stedet for deres egentlige samarbejdspartnere. Eller deres hjemmeside (såfremt man klikker tilbage fra den nuværende startside), der ligner en hyldest til gamle Geocities. Eller seneste blogindlæg på førnævnte Møgspace.
Der skulle være noget at se frem til d. 26. juli, når de udgiver her i Europa via mægtige City Slang (dagen efter i resten af verden via Barsuk).

MP3: Menomena - Five Little Rooms

/Martin

Ingen kommentarer: