søndag den 12. december 2010

Nyt fra Iron & Wine

Der er endelig nyt på vej fra Iron & Wine, når han d. 25. januar udsender den dejligt betitlede Kiss Each Other Clean. Albummet udgives på Warner Bros. i USA og på 4AD i Europa, og formentlig grundet førstnævnte er der ingen teaser MP3. For godt et par uger siden fik man dog mulighed for at streame en sang fra pladen, og det lyder bestemt lovende.

Titlen er Walking Far From Home, hvilket i sig selv starter en del associationer. Sam Beam er én af de dygtigste singer/songwriters derude, og vi er formentlig mange, der ville nyde en sådan tur langt væk hjemmefra kommenteret af Sam Beam. Teksten byder på mange betragtninger af både konkret og figurativ karakter, og et religiøst tema gentages over flere strofer. Sangen er i sig selv af en repetitiv støbning, hvorpå flere og flere detaljer tilføjes, som sangen skrider frem. Særligt interessant er den synthdrone, der ligger i baggrunden sangen igennem.



/Martin

1 kommentar:

Martin Petersen sagde ...

Walking Far From Home bliver/blev også udsendt på 12" i forbindelse med record store day.

Soundvenue smed to numre op fra pladen her: http://www.soundvenue.com/nyheder/2010/11/30/iron--wine-har-smidt-den-akustiske

Jeg er ikke svært imponeret, og døjer stadig med efterveerne af det funkjamshelvede af en koncert han gav i et kondensdampende Vega for 2½ år siden.. på den anden side er det Iron & Wine, det mest fantastiske, der er sket siden skiveskåret brød.