mandag den 15. august 2011

Nyt fra High Places

High Places er en underlig størrelse. På flere måder. Efter en fremragende samling demoer og EP'er udgav de det lige så fremragende, selvbetitlede debutalbum i 2008. På dansk mangler vi en ækvivalent til det engelske "haunting", der udmærket beskriver L.A.-duoen. Noget mere positivt ladet end det, der tilbydes af danske oversættelser. De to startede egentlig det hele i Brooklyn som så mange andre, men var ærlige nok til at indrømme, at det var for dyrt at bo der. En sjældent ærlig kommentar fra et hipt band.

Men High Places er måske mere hippie end hippe. De er den underlige størrelse, der bestemt ikke er introverte, men som hviler så overraskende meget i sig selv, at man næsten ikke tør give dem et ekstrovert prædikat.

Gruppen skuffede en smule med opfølgeren High Places vs. Mankind. En mere dansabel plade, som dog har sine øjeblikke. Og 11. oktober er de så klar med deres nye plade, Original Colors, som altid på Thrill Jockey.

Første single fra det kommende album, Year Off, er lidt mørkere, end mange måske kender dem, og efter en langsom intro bygges sangen fint op. "Haunting" - som altid.

High Places - Year Off by thrilljockey

/Martin

Ingen kommentarer: