torsdag den 31. januar 2013

Autre Ne Veut i storform

For godt to år siden skrev jeg lidt om Autre Ne Veut, en imponerende one man army fra Brooklyn, der angiveligt lystrer det borgerlige navn Arthur Ashin. Den 25. februar udgiver han sit nye album AnxietySoftware, og han har netop sluppet andensinglen Play By Play, der er en ganske fremragende popsang.

Damals, tilbage i januar 2011, skrev jeg, at han var del af den whitey-bølge af R&B, der var ved at sætte sig godt og grundigt igennem, og selvom der stadig er spor heraf, lyder han nu mere, ja, storladen. Det er patetisk i ordets oprindelige forstand, og det fungerer fortrinligt.

Sangen når på den anden side af de fem minutter, og afslutningen er i sig selv utroligt lang. Den indleder det nye album, selvom den lige så godt kunne være sidste skæring. Godt halvdelen af sangen er et intensiverende klimaks. Det er strukturen fra en proper 80'er-ballade forklædt som avant-pop. Et fragmenteret kor slutter sig til Ashin, der selv skralder mere og mere igennem. Særligt fra 3:50 aner man denne tidslomme, hvor kvindestemmen freestyler hjerteskærende gentagelser med små variationer over den stærke melodi. Sikken romantik!/Martin

Ingen kommentarer: