mandag den 5. oktober 2009

Freelance Whales

New York har altid nydt en vis dominans, når det kommer til muligheden for PR for nye bands. Det er hverken nogen hemmelighed eller nyhed. Mange er formentlig ved at brække sig over at høre om endnu et nyt band fra Brooklyn. Derfor er det da også befriende at konstatere, at Freelance Whales har base i Queens.

De spiller ganske flittigt koncerter i NY, og på nettet florerer mange vidnesbyrd om deres fantastiske gadekoncerter - et fænomen man næsten betragter med vantro i det danske.
Selv uden at være fantastisk originale er kvintetten ret befriende at lytte til. Specielt sidst på eftermiddagen og tidligt på aftenen, hvor man bliver overrumplet over udsigten til en alt for hastig solnedgang. Og gudskelov er det nemt at lytte til på en måde, der ikke umuliggør, at sangene åbner sig yderligere op og viser nye sider af sig selv. Der er spor af bl.a. Sufjan Stevens, Ra Ra Riot, Broken Social Scene, The Postal Service (lyt i denne forbindelse især til Starring på deres MySpace) og Le Loup - og det er slet ikke nogen dum blanding. Deres brug af banjo og glockenspiel er især interessant.

De har netop selvudgivet deres debutalbum Weathervanes.

MP3: Freelance Whales - Generator ^ First Floor
MP3: Freelance Whales - Generator ^ Second Floor

/Martin

1 kommentar:

Peter sagde ...

Dem så jeg spille på en Subway station i Brooklyn i foråret. Det var virkelig godt.