fredag den 30. oktober 2009

Surfer Blood

I internettid er året så godt som omme. I hvert fald i blogverdenen hvor der gøres klar til utallige year-end lists med højdepunkter fra dette (fantastiske) års udgivelser.

Det kan imidlertid også være rart at have noget andet at se frem til end lister og ord. Tidligt næste år udkommer en farligt stor mængde god musik: Vampire Weekend, Beach House, Yeasayer og Final Fantasy for bare at nævne nogle få. Og så er der nogle unge debutanter, der sniger sig ind og nok skal få deres portion opmærksomhed: Surfer Blood fra West Palm Beach, Florida. Og ja, der er ret meget surf-rock over det, men der er mere til det end som så.

Kvartetten består af fem collegestuderende i starten af 20'erne (startede som kvartet), hvoraf sanger og guitarist John Paul Pitts skriver musikken. Brian Wilsons ånd høres tydeligt i lyden, ligesom også The Shins er en åbenlys reference. Visse steder nævnes også tidlig Weezer (tidlig Weezer - altså ikke decideret dårlig Weezer). På den netop overståede CMJ fik de fem temmelig meget opmærksomhed, og hypen er ved at bygge sig op til debutalbummet Astro Coast, der står til udgivelse i januar på Kanine Records. Selskabet tager sig også af Chairlift, Oxford Collapse (som der også er elementer af hos noget Surfer Blood) og The Depreciation Guild. Grizzly Bears debutplade Horn of Plenty har de såmænd også udgivet en remixversion af. Som bekendt tog Rumraket sig jo af debutpladen på den anden side af Atlanten.

Nuvel! Tilbage til Surfer Blood. En hel del opmærksomhed venter i 2010. Til tider går der måske lovlig meget The Shins i den, men der er man vel næsten lovligt undskyldt, når sangene stadig er så stærke, som de er. Og så er det jo ikke den dummeste inspirationskilde, man kan have. Er man til popmusik med godt med reverb på vokalen, går man helt sikkert ikke galt i byen med Surfer Blood.

Rigtig god weekend ønskes herfra.

MP3: Surfer Blood - Floating Vibes
MP3: Surfer Blood - Swim (To Reach the End)

/Martin

Ingen kommentarer: