fredag den 2. september 2011

Nyt fra Atlas Sound

Min begejstring for Bradford Cox som kunstner vil ingen ende tage. Den 8. november ligger så et nyt album klar under Atlas Sound-aliaset - klar til påskønnelse og beundring. Titlen er Parallax, og 4AD står for udgivelsen.

Titlen er ganske passende for Bradford Cox og lyder umiddelbart til at have et biografisk element i sig. At vurdere et objekt fra forskellige vinkler, iagttage forskydninger og ændringer, vurdere afstande. Begrebet tilhører i første omgang matematikken, men det fungerer naturligvis også i overført betydning; man forestiller sig næsten idéen til titlen som et resultat af musikerens oplevelse med at blive iagttaget grundet dennes Marfans syndrom. Folk vender sig, holder blikket. De fortsætter og bliver alligevel tilbage. Noget bliver tilbage. En følelse af at være et objekt.

I forbindelse med albummet har 4AD lavet en lille subside, der er ganske simpel og alt i alt rigtig, rigtig fin. Den er både flot og refererer ligeledes tilbage til titlen. Herfra kan også hentes første udspil fra pladen, Terra Incognita, der efter en Grizzly Bear-lignende intro hurtigt begynder at ligne Atlas Sound mere og mere. Som altid: Haunting.

MP3: Atlas Sound - Terra Incognita

/Martin

Ingen kommentarer: