onsdag den 18. januar 2012

Den dårlige samvittighed // Undskyld til Owen

Owen begik med sidste års Ghost Town én af årets plader. Det glemte jeg ganske enkelt at anerkende, og for det siger jeg undskyld på denne dag, der i forvejen er viet til blackouts (husk at vise din stemme i protesten mod SOPA).

I oktober blev det til et lille indlæg om førstesinglen I Believe, en mageløs og umådeligt velskrevet sang, der ligesom resten af albummet i øvrigt blæser stort på, hvordan man bør komponere og producere i dag. Owen, og Mike Kinsella for den sags skyld, er stadig et umådeligt undervurderet navn i dansk sammenhæng, og det er da heller ikke svært at forestille sig, at nogle måske står af ved hans måde at synge på. Det kan ved første lytning simpelthen synes for følsomt for nogle, selvom teksterne netop bobler af underfundig ironi. Der er naturligvis sket en del siden tiden i Cap'n Jazz, Owls og (fantastiske) American Football, men den finurlige fingerpicking fra sidstnævnte gør sig stadig gældende langt hen ad vejen, og på det nye album blandes den akustiske ofte med én eller flere elektriske ganske effektivt.

Livet som familiefar reflekteres, der ironiseres over det, der fortvivles. Ofte har man følelsen af, at Mike et øjeblik glemmer sin nye position og et øjeblik reagerer stærkt på de nye kår - som en hund, der vækkes abrupt fra sin søvn ("fuck you and your front lawn"). Zeitgeist-forventninger skal kastes over bord, og fænomenologen skal fordomsfrit give sig i kast med denne fremragende plade. Som det stod skrevet i en anmeldelse herhjemme, kan man også med fordel lytte til pladen, medens man går tur med hunden. Både med og uden hund kan det anbefales.

Hele Ghost Town kan streames på Bandcamp.

Owen - I Believe by pyramidsongs

/Martin

5 kommentarer:

anette sagde ...

yeah! det er virkelig en dejlig plade. evelyn er det sødeste. alt vel i berlin?

Börneblogger sagde ...

Dejligt at høre du også er glad for den! Jeg er faktisk i Aarhus måneden ud grundet forskellige ærinder, men det går dejligt i Berlin tak. Jeg håber, det samme er tilfældet hjemme!

anette sagde ...

jo tak. aarhus er fortsat sig selv. ser du spiller på sway næste tordag - det kan være mette og jeg kigger forbi, det er jo trods alt pigeaften!

Anonym sagde ...

annie that is. svært at holde styr på alle de pigenavne.

Börneblogger sagde ...

Kom endelig forbi - det kunne være hyggeligt!