torsdag den 1. marts 2012

Hundred Waters

Alle år er gode musikår. Er man uenig, har man ganske enkelt været uheldig, uopmærksom, travlt beskæftiget eller usædvanligt negativ. Lige så frustrerende det kan være at acceptere, hvor meget man aldrig når at lytte til, lige så bekræftende er det, at denne ubegribelige målestok blandes med den menneskelige skala. Nysgerrigheden får lov at drive os, og den vil aldrig løbe tør for artefakter, objekter, overraskelser, mål, ambitioner etc.

Drevet af selvsamme, rene nysgerrighed er Hundred Waters fra Gainesville, Florida. Kvintetten har netop udgivet debutalbummet, simpelthen betitlet Hundred Waters, på det unge label Elestial Sound. I front står den yderst charmerende sanger og pianist (endda fløjte af og til) Nicole Miglis med sin karakteristiske vokal. Gruppen udforsker rummet mellem det organiske og elektroniske - i den klassiske opdeling af disse. Når alt kommer til alt, ved vi jo, at disse størrelser ikke kan opstilles som modsætninger. I bedste fald har vi at gøre med en doven antinomi.

Der er noget ganske ærligt over gruppens udtryk. De særlige kompositioner kan bringe tankerne i retning af Dirty Projectors med en ganske anden instrumentering. Bloggen Consequence of Sound kalder det for Joanna Newsom fronting a dreamier Animal Collective, curated in part by Nicolas Jaar. Så vidt dagens namedropping.

Bandet har med dette første album begået en fremragende debut, der fortjener meget mere opmærksomhed, end der har været op til udgivelsen.

MP3: Hundred Waters - Visitor
MP3: Hundred Waters - Boreal
MP3: Hundred Waters - Caverns/Martin

Ingen kommentarer: