tirsdag den 20. marts 2012

Kala-OK

Får man en mail fra Tambourhinoceros om et nyt band på selskabet, er der god grund til begejstring. Den nyeste tilføjelse hedder Kala-OK, og det er formentlig de færreste, der i forvejen kendte til dette projekt.

Bag navnet står Kristian Mondrup, der i 2009 drog i eksil i Kina og dér fandt ro til at arbejde på Kala-OK. Egentlig startede det længere tilbage, før det blev et énmandsprojekt, men det var først i Beijing, at sangene til den nye plade tog form. Debutalbummet Reminiscence of a Bodily Blues er sin store alsidighed til trods en meget sammenhængende plade, og herfra skal der lyde en opfordring til at sætte den på fra start til slut, da sangene ganske enkelt bedst giver mening som helhed.

Selvom udgangspunktet altså er et soloprojekt, er resultatet i sidste ende mere kollektivt baseret, og bl.a. Christian Rohde Lindinger fra Treefight for Sunlight synger på flere af pladens sange, ligesom også kæresten Shiyuan Liu synger på førstesinglen Stars Are A Sailing, som hun i øvrigt selv har kreeret videoen til.

Den psykedeliske popmusik fra 60'erne lader til at have været en stor inspirationskilde, og Mondrup holder ikke tilbage med eksperimenterne. Det betyder dog ikke, at vi har at gøre med tilfældigheder, og de mange samples, som har udgjort skabelonen til sangene, er nøje udvalgt. Der er interessante temposkift (som på slutningen af Time to Unwind), fantastiske melodier (som på åbneren Misbelieve Me), fængende guitarer (særligt Morning Comes) og generelt mange detaljer, der åbner sig for lytteren. På en sang som Little Ditch dekonstruerer Mondrup på det nærmeste sangen efter et par minutter og gentænker den friskt og veloplagt. Som han selv har udtalt, er han også først og fremmest trommeslager, hvilket har givet ham et mere rytmisk udgangspunkt i sangskrivningen.

Reminiscence of a Bodily Blues er ude på Tambourhinoceros d. 11. april./Martin

Ingen kommentarer: