tirsdag den 10. september 2013

Cut Copy tager tråden op

Nogle læsere vil måske huske, at der engang var et endnu større fokus på vejr og årstider på disse sider. Langt fra alle vil savne denne leg med det notorisk overfladiske, men som vi alle ved, ligger der mange sandheder gemt i dét, der ofte arrogant tilskrives det overfladiske. Lad os tage tråden op for en kort bemærkning. Eller samle den op (dén bevægelse kan vi også finde forskellige perspektiver på).

Cut Copy er lyden af sommer med tangenter, der lige så vel hører hjemme om vinteren. Kolde tangenter, der spilles varme. På samme måde som Steal My Sunshine af Len. Ja, eller discohittet More, More, More af Andrea True Connection, som Len netop sampler. Klaveret i disco er jo netop født om vinteren, varmer fingrene gennem foråret og peaker om sommeren. Efteråret er som altid uvist.

Se, nu vil nogle måske tænke, at man har bevæget sig ud på et sidespor, og det er jeg egentlig glad for. På sporet af den svundne tid. Tilbage på sporet. Vi sporer os ind på noget. Cut Copy! Ja, Cut Copy! Australierne udgav i 2011 det reddy fine Zonoscope, og nu har vi fået titlen på deres kommende album: Free Your Mind. Pladen er i dén grad er inspireret af the summer of love og ifølge bandet selv mere nøjagtigt 1967 og 1988-1989. Nogle fornemme år.

Titelsangen er nu ude, og den lover så fint, at man slet ikke frygter for november måned. Hov, så kom årstiderne ind igen. I Melbourne frygter de næppe den måned. Efter at være viklet godt og grundigt ind i denne tematiske overflade fletter vi os ud igen. Lyset bliver klart: denne titelsang er jo fremragende! Og hvad ellers? Ja, vi hørte jo en anden single for en måned siden, Let Me Show You Love, og det er blevet bekræftet, at den også optræder på pladen.

Få bands har så stort held med at indfange forskellige perioder i så overbevisende en hybrid som Cut Copy, og med disse nye singler får man ny næring til den teori, der hedder, at deres bandnavn rent faktisk giver mening. Ganske fint. Jeg er glad.

Free Your Mind er ude 5. november på Modular og Loma Vista. Dave Fridmann har produceret.

/Martin

Ingen kommentarer: